Branislav Vićentić, trener Radnika BN Basketa: Prijateljski mečevi ništa ne otkrivaju

Milan Zubović
Branislav Vićentić, trener Radnika BN Basketa: Prijateljski mečevi ništa ne otkrivaju

Bijeljina - Košarkaši Radnik BN Basketa desetak dana vrijedno treniraju spremajući se za izazove koji ih očekuju u Ligi BiH u koju se vraćaju nakon sezone pauze.

Bijeljinci su prošle sezone potukli konkurenciju u Prvoj ligi Republike Srpske i stekli pravo nastupa u elitnom razredu bh. košarke, a trener Branislav Vićentić vjeruje da ima dovoljno vremena da se njegov tim uigra do starta šampionata koji je zakazan za 14. oktobar.

- Sa malim zakašnjenjem počeli smo da radimo i ostale su nam još tri sedmice do početke te verujem da ćemo spremni ući u takmičenje. Kompletirali smo  90 odsto ekipe i ostalo je još da rešimo pitanje igrača na poziciji centra. Ne žurimo posebno jer želimo da izaberemo nekoga ko će nam biti pojačanje, a ne samo da popuni mesto u timu. Ponuda na tržištu je skromna pa moramo pažljivo da biramo - izjavio je Vićentić.

Njegova ekipa nije odigrala nijednu kontrolnu utakmicu za sada i za razliku od većine trenera on nije pristalica igranja velikog broja mečeva tokom pripremnog perioda.

- Uopšte ne razmišljam o kontrolnim utakmicama, jer nisam ljubitelj tih mečeva. Uvek dobijem neku kontrasliku, jer u tim mečevima nema pritiska pa ni igrači ne igraju punom snagom. Kada pobediš misliš da si napravio nešto značajno, a onda kada krene takmičenje bude sasvim druga situacija na parketu. Nećemo ići ni na turnire već ćemo poslednje sedmice imati probe - istakao je Vićentić.

Tokom ljeta ekipa je ostala bez nekoliko igrača među kojima se ističu Jovica Kecman koji je otišao u Bihać i Boško Radović koji je na školovanju u Banjaluci. Ambicije su skromne i misli se jedino na opstanak.

- Nismo toliko "ludi" da pretimo nekim mestima u vrhu tabele i kao ekipa koja u Ligu ulazi iz nižeg ranga takmičenja jasno je da su nam ambicije vezane isključivo za opstanak među najboljima i ako napravimo bilo šta više od toga biće odlično. Što se tiče igračkog kadra menjali smo dosta prošlosezonsku ekipu i teško je utvrditi koliko smo jaki u ovom trenutku - rekao je Vićentić.

Ostali timovi

Kao favorite za mjesto u vrhu tabele Vićentić je vidio četiri ekipe.

- Mislim da se stvari neće mnogo menjati u odnosu na prošle sezone i biće dosta slično. Bosna Rojal, Široki, Sloboda i Zrinjski boriće se za vrh, dok ne znam koliko može Mladost koja je dosta promenila ekipu. Sigurno je da će liga biti kvalitetnija nego nekih ranijih sezona - kazao je Vićentić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana