Borac sa igračem manje do pobjede

Igor Stanišić
Borac sa igračem manje do pobjede

Bijeljina - U derbiju 21. kola Premijer lige BiH Borac je na gostovanju u Bijeljini savladao Radnik sa 2:1. Banjalučani su do pobjede došli sa igračem manje, jer su oba pogotka postigli poslije isključenja Fedora Predragovića u 51. minutu.

U prvom dijelu susreta viđeno je po nekoliko prilika na obje strane, ali se mreže nisu tresle. U 51. minutu Banjalučani su ostali sa igračem manje na terenu. Drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio je Fedor Predragović pošto je u brzoj kontri na sredini terena zaustavio domaćeg napadača Zorana Nikića. To je natjeralo goste da se pregrupišu, ali se to na terenu nije osjetilo. Naprotiv!

"Crveno-plavi" su poveli u 70. minutu poslije greške desnog beka Radnika Dušana Šodića. On je poklonio loptu Igoru Žuržinovu, čiji je centaršut u gol pretvorio centarfor Banjalučana Petar Kunić. Gosti su prednost udvostručili 11 minuta kasnije. Miloš Marković je sa 30 metara uputio jak prizeman udarac, lopta je od stative pogodila u leđa golmana Bijeljinaca Stevicu Zdravkovića i završila u mreži. Bijeljinci se nisu predavali pa su dva minuta prije kraja smanjili na 1:2, a strijelac je bio debitant Ademin Hadžić poslije kornera sa desne strane. Radnik je mogao u sudijskoj nadoknadi do izjednačenja. Jovo Kojić se u dva navrata našao sam pred Asmirom Avdukićem i bio neuspješan, a u strijelce se mogao upisati i Zoran Nikić, ali je šutirao preko gola.

- Čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi. Presjekao nas je prvi pogodak Banjalučana koji smo primili poslije greške naše odbrane. Nismo dali golove kada je trebalo i kažnjeni smo za promašene šanse. Neriješen rezultat možda bi bio najrealniji, ali tako je to u fudbalu - istakao je šef stručnog štaba Radnika Srđan Bajić.

U redovima Banjalučana nisu krili zadovoljstvo pobjedom nad Radnikom.

- Poslije neočekivanog startnog poraza na svom terenu od Mladosti, osvojili smo tri vrijedna boda u Bijeljini. Bio je veliki pritisak na igrače da ostvare dobar rezultat protiv Radnika i samim tim im je bilo mnogo teže da igraju. U drugom poluvremenu imali smo igrača manje, tako da nam je to dodatno iskomplikovalo situaciju. Međutim, uspjeli smo da postignemo dva pogotka na vrijeme i obezbijedimo trijumf. Istina, u finišu smo zamalo od gotovog napravili veresiju, ali, na sreću, ostvarili smo važnu pobjedu - istakao je pomoćni trener Borca Vinko Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana