Борац са играчем мање до побједе

Игор Станишић
Борац са играчем мање до побједе

Бијељина - У дербију 21. кола Премијер лиге БиХ Борац је на гостовању у Бијељини савладао Радник са 2:1. Бањалучани су до побједе дошли са играчем мање, јер су оба поготка постигли послије искључења Федора Предраговића у 51. минуту.

У првом дијелу сусрета виђено је по неколико прилика на обје стране, али се мреже нису тресле. У 51. минуту Бањалучани су остали са играчем мање на терену. Други жути, односно црвени картон зарадио је Федор Предраговић пошто је у брзој контри на средини терена зауставио домаћег нападача Зорана Никића. То је натјерало госте да се прегрупишу, али се то на терену није осјетило. Напротив!

"Црвено-плави" су повели у 70. минуту послије грешке десног бека Радника Душана Шодића. Он је поклонио лопту Игору Журжинову, чији је центаршут у гол претворио центарфор Бањалучана Петар Кунић. Гости су предност удвостручили 11 минута касније. Милош Марковић је са 30 метара упутио јак приземан ударац, лопта је од стативе погодила у леђа голмана Бијељинаца Стевицу Здравковића и завршила у мрежи. Бијељинци се нису предавали па су два минута прије краја смањили на 1:2, а стријелац је био дебитант Адемин Хаџић послије корнера са десне стране. Радник је могао у судијској надокнади до изједначења. Јово Којић се у два наврата нашао сам пред Асмиром Авдукићем и био неуспјешан, а у стријелце се могао уписати и Зоран Никић, али је шутирао преко гола.

- Честитам Борцу на заслуженој побједи. Пресјекао нас је први погодак Бањалучана који смо примили послије грешке наше одбране. Нисмо дали голове када је требало и кажњени смо за промашене шансе. Неријешен резултат можда би био најреалнији, али тако је то у фудбалу - истакао је шеф стручног штаба Радника Срђан Бајић.

У редовима Бањалучана нису крили задовољство побједом над Радником.

- Послије неочекиваног стартног пораза на свом терену од Младости, освојили смо три вриједна бода у Бијељини. Био је велики притисак на играче да остваре добар резултат против Радника и самим тим им је било много теже да играју. У другом полувремену имали смо играча мање, тако да нам је то додатно искомпликовало ситуацију. Међутим, успјели смо да постигнемо два поготка на вријеме и обезбиједимо тријумф. Истина, у финишу смо замало од готовог направили вересију, али, на срећу, остварили смо важну побједу - истакао је помоћни тренер Борца Винко Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана