Борац остао без Европе

Милан Зубовић
Борац остао без Европе

Бањалука - Рукометни клуб Борац м:тел неће играти квалификације за Лигу шампиона пошто није успио да обезбиједи депозит од 25.000 евра за уплату Европској рукометној федерацији (ЕХФ). Рок за уплату депозита истекао је синоћ у поноћ.

- Нисмо успјели да обезбиједимо паре, тако да смо одустали од наступа у квалификацијама за Лигу шампиона. Немамо новца на рачуну који је скоро стално блокиран и надали смо се да ће нам град притећи у помоћ. Сада се окрећемо "редовним  проблемима" који нас прате - изјавио је директор бањалучког клуба Небојша Голић.

Екипа је прошле седмице освојила своју другу шампионску титулу у БиХ, док је неколико дана раније одбранила и Куп БиХ.

- Проблеми нас притишћу сваки дан и управа је у немогућој мисији да обезбиједи минимум рада. Наслиједили смо огроман дуг од претходне управе и имали смо двије блокаде рачуна. Прву смо успјели да ријешимо, а другу пролонгирамо. Очекујемо разговор са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем да бисмо ријешили проблеме са Градском управом. У наредних петнаестак дана све ће бити много јасније. Мислили смо да ће наше титуле освојене прије неколико дана бити адекватно награђене, али, нажалост, нису - истакао је Голић.

Депозит који је требало да буде уплаћен послужио би као гаранција да клуб неће одустати од такмичења, а већи дио би био враћен клубу када он заврши наступ у Европи.

Без посљедица

Борац неће сносити посљедице због одустајања од такмичења као ни рукометни савез БиХ. Претходних година дешавало се да неки клуб због немогућности да уплати депозит одустане од квалификација за Лигу шампиона и онда је аутоматски био пребациван у Куп ЕХФ или Челенџ куп. Сада више није таква ситуација и екипа се не може такмичити ни у једном другом такмичењу нити њено мјесто може да попуни други клуб из земље.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана