Борац м:тел: Охрабрење пред Веспрем

Дарко Пашагић
Борац м:тел: Охрабрење пред Веспрем

Бањалука - Јесмо поражени од Мешков Бреста са 31:27, али смо задовољни игром и отпором које смо пружили у Бјелорусији. Управо та партија је охрабрење пред предстојећа искушења.

Истакао је ово средњи бек Борца м:тел Срђан Тривунџа анализирајући сусрет првог кола SEHA Гаспром Јужни ток лиге.

- Меч са Бјелорусима показао је да можемо скоро равноправно парирати најјачим екипа у регионалном такмичењу и зато очекујем добро издање и против Веспрема са којим у петак од 20 часова у дворани "Борик" унапријед играмо меч четвртог кола. Не треба да заборавимо да смо у дуелу са Мешков Брестом били ослабљени. Душко Херцеговац је повриједио кољено, а Горан Тркуља наставио каријеру у шпанској Елгоријаги, тако да смо били без њих двојице, што се осјетило нарочито у фази одбране. Због тога је тренерски тандем Александар Међедовић и Игор Рађеновић морао спровести неке ротације у одбрани - нагласио је Тривунџа.

Искусни првотимац Бањалучана ипак упозорава да су Мађари у овом тренутку једна од најјачих екипа не само у Лиги, већ и на цијелом Старом континенту.

- У прошлој сезони играли су Фајнал фор Лиге шампиона, а ове сезоне циљ им је степеница више. То значи бар пласман у финале. Због тога је свима јасно да је у мечу са нама Веспрем апсолутни фаворит. Зато нам је потребна помоћ публике у петак и очекујемо да уз препун "Борик" можемо остварити добар резултат - додао је Тривунџа.

Напоран пут

Пут у Бјелорусију био је дуг и напоран. Бањалучани су путовали до Београда аутобусом, затим авионом до Варшаве, а из Пољске до Бјелорусије поново аутобусом.

- У Брест смо допутовали само 12 часова прије утакмице и нисмо имали ни тренинга. Слична је ситуација била и у повратку, а у Бањалуку смо стигли јуче рано ујутро - нагласио је Тривунџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана