Борац и Славија за прволигашки првенац

Дарко Пашагић
Борац и Славија за прволигашки првенац

Бањалука - Љубитељи фудбала у Републици Српској нису могли пожељети занимљивији старт шампионата, јер се већ у првом колу Прве лиге на Градском стадиону у Бањалуци у суботу од 19 часова састају два прошлогодишња премијерлигаша, Борац и Славија из Источног Сарајева.

Оба тима су доживјела велике промјене у односу на прошлу сезону, али и једни и други имају исти циљ, који се зове експресан повратак у Премијер лигу БиХ.

- Нисмо могли пожељети горег противника на старту, јер смо са Славијом увијек тешко излазили на крај. Међутим, наш циљ се зна, а он је да се већ послије ове сезоне вратимо међу премијерлигаше. Посао ће нам бити отежан, јер у овом сусрету нећемо бити комплетни. Новајлији, нападачу Борису Гаврићу пукли су предњи укрштени лигаменти, мораће на операцију и на њега нећемо моћи рачунати највјероватније цијелу јесен. Појачања, Гедеон Гузина, Немања Вејновић и Борислав Ерић пренијела су по три жута картона из бивших клубова, тако да морају паузирати на старту. Међутим, то не смије бити никакав алиби, јер од старта морамо побјеђивати - нагласио је шеф стручног штаба Борца Зоран Драгишић.

И тим Славије је током љета доживио велике промјене, а на клупу је сјео некадашњи ас сарајевског Жељезничара Бранислав Берјан.

- Већ неколико пута понављам да не мислим да се можемо вратити у Премијер лигу, не бих ни долазио међу "соколове". Упознат сам са квалитетима Борца, али вјерујем да можемо остати непоражени. Наравно да ће бити тешко, али се изазова не бојимо - нагласио је Берјан.

Парови

Почетак нове сезоне Прве лиге Републике Српске заказан је за суботу када ће бити одиграни сви мечеви прве рунде такмичења, а састају се: БАЊАЛУКА: Борац - Славија (19 часова), ГРАДИШКА: Козара - Звијезда 09 (17), МРКОЊИЋ ГРАД: Слобода - Дрина (17), ДОБОЈ: Слога - Сутјеска (17), ЈАЊА: Подриње - Борац (Ш) (17), ДЕРВЕНТА: Текстилац - Рудар Приједор (17).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана