Borac i Slavija za prvoligaški prvenac

Darko Pašagić
Borac i Slavija za prvoligaški prvenac

Banjaluka - Ljubitelji fudbala u Republici Srpskoj nisu mogli poželjeti zanimljiviji start šampionata, jer se već u prvom kolu Prve lige na Gradskom stadionu u Banjaluci u subotu od 19 časova sastaju dva prošlogodišnja premijerligaša, Borac i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Oba tima su doživjela velike promjene u odnosu na prošlu sezonu, ali i jedni i drugi imaju isti cilj, koji se zove ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

- Nismo mogli poželjeti goreg protivnika na startu, jer smo sa Slavijom uvijek teško izlazili na kraj. Međutim, naš cilj se zna, a on je da se već poslije ove sezone vratimo među premijerligaše. Posao će nam biti otežan, jer u ovom susretu nećemo biti kompletni. Novajliji, napadaču Borisu Gavriću pukli su prednji ukršteni ligamenti, moraće na operaciju i na njega nećemo moći računati najvjerovatnije cijelu jesen. Pojačanja, Gedeon Guzina, Nemanja Vejnović i Borislav Erić prenijela su po tri žuta kartona iz bivših klubova, tako da moraju pauzirati na startu. Međutim, to ne smije biti nikakav alibi, jer od starta moramo pobjeđivati - naglasio je šef stručnog štaba Borca Zoran Dragišić.

I tim Slavije je tokom ljeta doživio velike promjene, a na klupu je sjeo nekadašnji as sarajevskog Željezničara Branislav Berjan.

- Već nekoliko puta ponavljam da ne mislim da se možemo vratiti u Premijer ligu, ne bih ni dolazio među "sokolove". Upoznat sam sa kvalitetima Borca, ali vjerujem da možemo ostati neporaženi. Naravno da će biti teško, ali se izazova ne bojimo - naglasio je Berjan.

Parovi

Početak nove sezone Prve lige Republike Srpske zakazan je za subotu kada će biti odigrani svi mečevi prve runde takmičenja, a sastaju se: BANjALUKA: Borac - Slavija (19 časova), GRADIŠKA: Kozara - Zvijezda 09 (17), MRKONjIĆ GRAD: Sloboda - Drina (17), DOBOJ: Sloga - Sutjeska (17), JANjA: Podrinje - Borac (Š) (17), DERVENTA: Tekstilac - Rudar Prijedor (17).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana