Borac i Krupa na Gradskom stadionu traže prolaz u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja

Danijel Radujković
Borac i Krupa na Gradskom stadionu traže prolaz u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja

Banjaluka - Tačno mjesec poslije prvog ligaškog duela Borac i Krupa večeras od 18.30 časova sastaće se u osmini finala Kupa BiH i odlučiti o učesniku završnice ovog takmičenja.

Krupa je slavila u pomenutom prvenstvenom meču sa 2:0, pa Borac ima motiv više da se osveti i dođe među osam najboljih ekipa u Kupu. Kako sada stvari stoje na prvenstvenoj tabeli, put na evropsku scenu za obje ekipe biće najlakše ostvariti kroz ovo takmičenje, jer je dosta favorita poput Zrinjskog, Sarajeva i Radnika već ispalo.

U ovoj rundi igra se samo jedna utakmica, tako da "crveno-plavi" imaju odličnu priliku da pred svojim navijačima izbore prolaz. Ekipa Zorana Milinkovića nije u najboljem raspoloženju nakon šokantnog poraza od Čelika u Premijer ligi, a sve bi se promijenilo pobjedom protiv gradskog rivala.

- Kup je specifično takmičenje, jer nema popravnog. Krupa ima kontinuitet i stabilna je u svom radu, a to pokazuju rezultati. Imam jasnu sliku njihove igre i zaista ih cenim. Imaju jasan način igre, kvalitetni su, ali igramo kod kuće i želimo da napravimo što više u Kupu. Potrebno je proliti mnogo znoja da bi se došlo do toga. Imamo problema sa efikasnošću, gol je velika boljka i dosta radimo na tome. Neshvatljivo je kako smo igrali protiv Čelika, pa će biti rotacija i izmena u odnosu na taj meč - istakao je Milinković.

On i dalje ne može računati na Aleksandra Radulovića, ali se u tim vraća Goran Galešić. Problem sa postizanjem golova mogla bi imati i Krupa za koju ne mogu igrati napadači Nusmir Fajić i Elvir Koljić.

- Nakon utakmice protiv Širokog Brijega, kroz meč sa Radnikom smo došli do igre. Idemo polako u svom rezultatskom smjeru i tako dočekujemo utakmicu. Bićemo oslabljeni za napadače, ali nadam se da imamo dovoljno energije i kvaliteta da dođemo do plasmana u narednu rundu. Krupi je glavno razmišljanje o opstanku u ligi, a ne o Evropi. Ako se ona pojavi, dobro je, ali svjesni smo da je glavno pitanje opstanka. To želimo da što prije riješimo i da dođemo do Lige za prvaka kako bismo se vratili svojim izvornim vrijednostima, a to je plasiranje mladih igrača kojih imamo, ne samo u juniorima, već i u kadetima - kazao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Delić: Popravićemo utisak

Nakon velikog boda koji su fudbaleri Borca osvojili na gostovanju u Mostaru, došao je "hladan tuš" u Zenici gdje je slavio slabi Čelik. Vezni igrač Banjalučana Ivan Delić nada se pozitivnoj reakciji ekipe.

- Nije nam pao lako taj poraz, ali meč sa Krupom je prava prilika da popravimo utisak iz Zenice. Biće težak meč, ali igramo pred svojim navijačima i želimo pobjedu kako bismo ispunili ciljeve kluba, a to je plasman u Evropu - kazao je Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana