Bisić nije zaboravljen

Darko Pašagić
Bisić nije zaboravljen

Banjaluka - U organizaciji Bokserskog kluba Slavija u nedjelju sa početkom od 19 časova u dvorani "Obilićevo" biće održan 14. memorijalni turnir "Radovan Bisić", koji se održava u znak sjećanja na legendarnog takmičara ovog trofejnog banjalučkog sportskog kolektiva.

Organizatori ističu da je sve spremno za početak manifestacije, koja će ove godine okupiti borce iz Republike Srpske, Srbije i Slovenije.

- Po broju država učesnica ova smotra će biti siromašnija od prethodne, ali sam siguran da će kvalitet borbi biti na zavidnom nivou. Ovoj smotri prethodiće šesto kolo Kupa Republike Srpske, koje će početi od 17 časova. Na njemu će se publici predstaviti budućnost boksa Republike Srpske, a nastupiće takmičari iz Slavije, bijeljinskog Radnika, Dervente, KBS "Sveti Georgije" iz Banjaluka, KBS "Obilić" (Kozarska Dubica) i KBV Jedinstvo (Brčko) - naglasio je predsjednik Slavije Zoran Rašljić.

U Loznici je prije nekoliko dana održan sastanak na kome se razgovaralo o formiranju regionalne lige u boksu.

- Njega je organizovao Bokserski klub Loznica, a sem domaćina bili su prisutni predstavnici BK Vojvodina (Srbija), Radnik i Slavija (Republika Srpska), Pula i Borovo (Hrvatska), te Štip (Makedonija). Praktično je sve dogovoreno i Liga bi trebalo da startuje početkom 2017. godine. Naredni sastanak biće održan 10. i 11. novembra u Skoplju i na njemu bi trebalo da budu precizirane propozicije takmičenja, ali i gdje će biti sjedište ovog regionalnog takmičenja - istakao je direktor Slavije Duško Bjelinić.

Dosadašnji pobjednici

1997. Dejan Jovanović (Jugoslavija)

1999. Geard Ajetović (Jugoslavija)

2001. Bojan Rosić (RS)

2003. Nikola Sjekloća (SCG)

2005. Nikola Sjekloća (SCG)

2006. Zoran Mitrović (Srbija)

2007. Aleksej Šerbakov (Srbija)

2008. Darko Kučuk (RS)

2009. Predrag Kovačević (RS)

2010. Stevo Zolak (RS)

2011.

2012. Velibor Vidić (RS)

2013. Bojan Aladžić (RS)

2014. Slobodan Jekić (RS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana