Без пара нема Европе

Дарко Пашагић
Без пара нема Европе

Бањалука - Иако су по шести пут узастопно освојиле титулу првака БиХ, уз то постале и освајач Купа, још увијек је неизвјесно да ли ће рукометашице Борца сљедеће сезоне играти на међународној сцени.

Својим резултатом стекле су право наступа у Купу ЕХФ, али због недостатака новца могуће је да Бањалучанке трећу годину заредом пропусте наступ у Европи.

- Очекујемо да нас приме челници Aдминистративне службе града Бањалука и Министарства за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске. Они су до сада помогли колико су могли, али сада треба да видимо какав је њихов интерес за наш наступ у Европи - рекла је предсједник Женског рукометног клуба Борац Верица Чивчић.

У претходне двије сезоне због недостатка новца Борац није наступао у Европи.

- Уколико желимо да у Купу ЕХФ, који је друго по снази такмичење у Европи, дочекамо прољеће, морамо да располажемо са тим износом, а ако бисмо у томе успјели, био би то велики успјех. Новац нам је прије свега потребан за довођења два, три појачања која би нам гарантовала да можемо презимити у Европи. У тешкој смо ситуацији и то није ништа ново. Неправедно смо запуштени од стране града и Министарства ове године, јер до сада нисмо добили ни марку. Aли, сада је ред да нас испоштују - нагласио је директор Бањалучанки Ранко Глигорић.

Одлука о наступу у Европи мора да буде донесена до краја ове седмице.

- Спреман сам за нови изазов, јер је сваком спортисти императив европско такмичење. Било би превише да и трећи пут пропустимо наступ, прије свега јер су дјевојке заслужиле да играју. Међутим, не желимо да то буде туристички. Да бисмо дуже остали у такмичењу потребна су нам квалитетна појачања. Захваљујући резултатима постали смо препознатљиви на рукометној карти Европе, тако да проблема око евентуалних појачања не би требало да буде. Већ смо ступили у контакт са двије репрезентативке Словачке и двије рукометашице из Русије - истакао је шеф стручног штаба Борца Стојан Aтлагић.

Куп Српске

Пред рукометашицама Борца је још један испит до краја сезоне, јер их 3. јуна очекује финале Купа Републике Српске против приједорске “Мире”.

- У овом сусрету бићемо ослабљени неиграњем повријеђених Маријане Богојевић и Драгане Кнежевић, а то ће бити прилика да видимо колико вриједимо без њих. Желимо да освојимо и овај пехар и вјерујем да ће тако и бити - нагласио је Aтлагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана