Бањалучанке “трче” у Купу шампиона

Душан Репија
Бањалучанке “трче” у Купу шампиона

Бањалука - Aтлетичарке Борца наступиће у недјељу, 27. маја, на Купу европских шампиона, група “Б” у словачком граду Дубници.

Чета са Градског стадиона, којој ће ово био четврти излазак у Европу, надметаће се у конкуренцији осам клубова: Берна (Швајцарска), Макабија (Израел), Прага (Чешка), Црвене звезде (Београд), Бичфилда (Велика Британија), Спартака (Словачка), Љубљане (Словеније) и домаћина Спарте.

Тренера Борца Небојша Матијевић је оптимиста пред наступ у Дубници.

- Важно је да учествујемо и да смо успјели сакупити 15.000 марака колико нам треба за одлазак у Словачку. Имамо заиста одличну екипу и надам се да ће се наше дјевојке доказати на овој смотри. Прошле године смо били шести, а сада су нам амбиције да будемо степеницу или двије више. Морам да кажем да је конкуренција изузетно јака, а поменућу само екипу Љубљане која је прошле године наступила у најквалитетнијој “A” групи Купа шампиона - каже Матијевић.

Истиче да ће боје Борца у Дубници бранити 17 дјевојака.

- За ову прилику појачали смо се Aмелом Терзић, одличном средњепругашицом из Новог Пазара, која је била јуниорска шампионка Европе, и Чачанком Бојаном Каличанин, која ће наступати на најкраћој дионици од 100 метара - додао је Матијевић.

Стратег Бањалучанки истиче да за сваку дисциплину има квалитетну атлетичарку.

- Поред појачања, највише очекујемо од Лусије Кимани, која ће трчати на 10.000 метара, Младене Петрушић, која ће скакати увис, већ сам рекао Терзићеве на 1.500 метара... Вјерујем да ћемо достојно представити Бањалуку и Републику Српску - закључио је Матијевић.

Експедиција Борца кренула је аутобусом у петак увече из Бањалуке ка Дубници, а такмичење почиње у недјељу од девет часова.

- Имаћемо довољно времена да се одморимо и да на атлетска борилишта изађемо свјежи и орни за такмичење - рекао је на крају Матијевић.

Помоћ

- Наступ у Купу шампиона атлетичаркама Борца помогли су Aдминистративна служба града Бањалука и Министарство за омладину, породицу и спорт Републике Српске који су нам дали по 5.000 марака. У сусрет нам је изашао и “Идеал петрол”, који је поклонио гориво за аутобус и још неколико предузећа. Хвала свима - рекао је Небојша Матијевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана