Aleksandar Vukotić demantovao da je dao gol za Beveren: Nisam ja, već Van Dam

Darko Pašagić
Aleksandar Vukotić demantovao da je dao gol za Beveren: Nisam ja, već Van Dam

Beveren - U zvaničnom debitantskom nastupu za Vasland Beveren bivši fudbaler Krupe Aleksandar Vukotić igrao je svih 90 minuta, a njegov klub donio je vrijedan bod sa gostovanja kod Zulte Varegema igrajući 2:2.

Većina sportskih medija i portala u Belgiji prenijela je da je izjednačujući gol postigao upravo Vukotić, ali on uz osmijeh kaže da nije bilo tako.

- Domaćin je golovima u trećem i 65. minutu vodio sa 2:0, a onda je Crnogorac Aleksandar Boljević u 85. smanjio na 1:2, da bi nam u trećem minutu sudijske nadoknade kapiten Joakim van Dam donio vredan bod. Izjednačujući pogodak postignut je posle prekida, istina, bio sam blizu, ali nisam ja pogodio - istakao je Vukotić.

Veoma je zadovoljan debijem, ali i svim onim što je doživio u prva dva mjeseca boravka u Belgiji.

- Najvažnije je da sam odigrao svih 90 minuta na svojoj poziciji štopera i da su mi poslije utakmice mnogi prilazili i čestitali na dobroj partiji. Sve ostalo je idealno, još se navikavam, ali se već vidi mnogo veći profesionalizam nego u BiH i Srbiji - nastavio je Vukotić.

Prve dane u Belgiji podnio je lakše jer su uz njega u timu još dvojica igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

- Crnogorca Boljevića već sam spomenuo, a tu je i Hrvat Karlo Lulić. Uz njih je nekako lakše, najviše vremena provodimo zajedno i za sada je stvarno sve onako kako samo mogu poželeti - rekao je Vukotić.

Ambicije Vasland Beverena u upravo započetoj sezoni su da se pokuša ostvariti bolji plasman nego u prošlom šampionatu.

  • Bili su 12, ali sada žele proboj u gornji deo tabele, možda da se bore i za evropsku scenu. Biće teško, jer su klubovi veoma kvalitetni, ali videćemo. Borićemo se kako znamo i umemo i verujem da će se trud na kraju isplatiti - dodao je Vukotić.

Krupa

Prema riječima Vukotića, vrijeme provedeno u Krupi ostaće mu u trajnom sjećanju.

- U svakodnevnom sam kontaktu sa igračima, trenerima, ali i članovima uprave. Drago mi je što su dobro startovali. Četiri boda iz dve utakmice nije malo. Šteta što nisu pobedili i Široki Brijeg. Očekujem da i ove sezone naprave dobar rezultat - naglasio je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana