Odmorne Srpkinje čekaju četvrtfinale

Agencije
Odmorne Srpkinje čekaju četvrtfinale

Baku - Odbojkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, jer su već nakon dva meča imale osigurano prvo mjesto u grupi D zahvaljujući pobjedama nad Holandijom i Češkom, pa meč protiv Belgije nije imao rezultatski značaj, ali su za izabranice Zorana Terzića,

Sljedeći meč Srpkinje igraju tek u četvrtak, jer drugoplasirane i trećeplasirane ekipe razigravaju za četvrtfinale. Srbija ide na pobjednika duela druge ekipe iz grupe B i treće iz grupe C. Poslije tri utakmice u tri dana biće pomalo neobično da se adaptiraju na dužu pauzu, jer je sigurno da ovako rastrzan raspored utakmica ne prija srpskim odbojkašicama. Nakon pobjede protiv Belgije, pala je i Holandija koja nije imala nikakvu šansu protiv raspoloženih protivnica.

- Meč protiv Holandije prva je utakmica posle dužeg vremena koju smo odigrali možda blizu našeg najboljeg nivoa. Raduju me ne samo taktički i tehnički elementi, već pre svega motiv i želja koji su uslovili ovakav rezultat - rekao je Terzić.

Najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković dočekala je prvenstvo u odličnoj formi. Mlada Bilećanka bila je nemilosrdna prema Holanđankama i osvojila je impresivnih 27 peona. Kada je srpski korektor u elementu onda nema odbrane, a pored Boškovićeve dobru partiju pružila je i Brčanka Brankica Mihajlović sa 14 osvojenih poena.

- Bila je to sjajna utakmica na kojoj smo igrale bolje nego protiv Češke. Mislim da smo pobedili najboljeg protivnika u grupi. Obezbedile smo četvrtfinale što je fantastična stvar - rekla je Boškovićeva.

Kontinuitet osvajanja medalja

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ima kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Prošle godine su bile srebrne na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bronzane na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Godinu ranije u istoj zemlji došle su do srebra u Svjetskom kupu, kao i bronze na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji. Ove sezone donijele su bronzu za gran prija u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana