Немања Максимовић за Глас Српске: Дрес репрезентације сан сваког играча

Душан Репија
Немања Максимовић за Глас Српске: Дрес репрезентације сан сваког играча

Београд - Јунак "златних орлића" који су прошле године постали омладински прваци свијета на Новом Зеланду Немања Максимовић добиће шансу и у А селекцији Србије у пријатељским мечевима против Пољске (23. март) и Естонија (29. март).

Везни фудбалер казахстанске Астане тако ће практично прескочити стаж у селекцији до 21 године, за коју је одиграо само неколико мечева у квалификацијама за Европско првенство 2017. године.

- Још нисам добио званичан позив, али свакако да пријају и гласине. Надам се да постоји таква могућност, јер је играње за најбољу селекцију своје земље сан сваког играча. Сваки фудбалер када почиње да тренира машта о томе - рекао је Максимовић за "Глас Српске".

Селектор Ћурчић је послије неуспјешних квалификација за Европско првенство најавио промјене у екипи, као и да ће пружити шансу појединим играчима из златне генерације "орлића". Најбоља прилика за то су пријатељски мечеви пред старт квалификација за Свјетско првенство у Русији 2018. године.

- Надам се да ћу добити шансу, а уколико се то догоди све је на мени. Верујем да ћу искористити сваки минут, а да ће Србија почети да игра како треба и пласирати се у Русију. Имамо одличну репрезентацију и верујем да долазе бољи дани - рекао је Максимовић.

Један од најбољих играча казахстанског првака и учесника овогодишње Лиге шампиона има уговор са Астаном и за идућу сезону.

- Лепо ми је у Астани, што је најважније у првом плану сам код тренера. Добро иде и мени и клубу, тако да немам потребу да мењам средину по сваку цену. Било је и неких понуда, помињали су се разни европски клубови, али није било ништа конкретно - закључио је стријелац побједничког гола за Србију против Бразила на Новом Зеланду.

Стојиљковић

На списку селектора Радована Ћурчића могло би да се нађе име младог нападача Браге Николе Стојиљковића. Бивши фудбалер Чукаричког пружа одличне партије у португалском лигашу, па би могао да буде рјешење за хроничну неефикасност "орлова".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана