Душан Кецман за Глас Српске: Тројка Цибони печат каријере

Данијел Радујковић
Душан Кецман за Глас Српске: Тројка Цибони печат каријере

Бањалука - Најтежу одлуку за сваког спортисту да окончам играчку каријеру донио сам у октобру прошле године. Много лепих ствари сам доживео у кошарци, попут оне чувене тројке у Загребу која ће остати печат на каријеру, освојио много трофеја, стекао бројна пријатељства и то је оно што ћу памтити док сам жив.

Изјавио је ово јуче у Бањалуци за "Глас Српске" прослављени кошаркаш Душан Кецман, који за 29. јун припрема опроштајни меч у дворани "Пионир".

- Док сам био у Монаку, осетио сам у кошаркашком смислу да то више није то што ме испуњава. То је био знак да прекинем. Сада са нестрпљењем очекујем 29. јун и опроштајни меч. Емоција сигурно има, ту је и мала трема. Сигуран сам да ће бити један леп кошаркашки догађај. Сва средства која буду скупљена од продаје улазница и спонзорства биће упућена за вртић у Свилајнцу, који је потпуно уништен у поплавама - истакао је Кецман.

Некадашњи кошаркаш Партизана и Панатинаикоса освојио је 18 трофеја, међу којима је и Евролига са грчким тимом. Остаће упамћен по побједничкој тројци Цибони у финалу АБА лиге, коју је погодио са преко пола терана за 0,6 секунди.

- Већ сам поменуо да је то печат и нешто што је обележило моју каријеру током 20 година бављења кошарком. Свако ко се бави спортом сања да тако нешто доживи, а, на срећу, ја сам то успео. Можда још нисам ни свестан и даље колико људи то прате и колико се сећају. Увек падне на памет како су људи након утакмице смислили тако духовите ствари о томе. Причали су се штосови и вицеви о томе - истакао је Кецман.

Он се радо сјећа утакмица које је са својим тимовима играо у Бањалуци против Борца.

- Док сам био у Беопетролу, често сам играо против Борца. Увек сам волео да играм у "Борику" јер је публика била фантастична. То је нешто за шта ми сви живимо и нешто најлепше што може да се деси, да играш пред пуном двораном. Треба што више таквих дворана - закључио је Кецман, који ће се посветити тренерској каријери и нада се да ће једног дана доћи на клупу Партизана.

Финале

Душан Кецман није желио да коментарише немиле сцене које су се дешавале у финалној серији кошаркашког плеј-офа Србије између Црвене звезде и Партизана, али је истакао да ће борба за титулу бити веома неизвјесна.

- И пре почетка финала сам напомињао да су шансе 50:50. Биће занимљива завршница, али мислим да ће кошарка испливати као најбитнија ствар и да неће више бити чарки и варница. Важно је да останемо фокусирани на кошарку. Доста се прича да титула нема резултатски значај јер не доноси Европу. Ипак, то је ствар престижа јер првак државе остаје увек уписан у историју и то се памти - казао је Кецман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана