Branko Grahovac, golman rumunskog Jašija: Hajduk favorit, ali možemo dalje

Dejan Jovičić
Branko Grahovac, golman rumunskog Jašija: Hajduk favorit, ali možemo dalje

Jaši - Splitski Hajduk je favorit u dvomeču sa nama, ali priželjkujemo iznenađenje i prolaz u narednu rundu takmičenja Lige Evrope, rekao je za "Glas Srpske" golman rumunskog prvoligaša Jašija Branko Grahovac koji se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj.

Žrijeb u Nionu spojio je Splićane sa Rumunima koji su izborili izlazak na evropsku scenu kroz Ligu za opstanak gdje su osvojili prvo mjesto i to bukvalno u posljednjim minutama zadnje utakmice rumunskog šampionata. Ovo je najveći uspjeh kluba u istoriji, jer igrajući i pod ranijim nazivom Politehnika nikada nisu nastupali na evrosceni.

- Biće teško sa Hrvatima, ali ne i nemoguće da izađemo kao pobjednici. Za nas igra Ante Sarić koji je svojevremeno nastupao za Zadar tako da smo od njega dobili dosta korisnih informacija - istakao je Grahovac.

Prva utakmica igra se 14. jula u Jašiju, dok je revanš sedam dana kasnije u Splitu. Grahovac ističe da vjetar u leđa Hajduku mogu dati njihovi navijači, popularna "torcida".

- Sa velikim žarom bodre svoj klub što je za respekt. Samo se plašim da ne saznaju u kojem ćemo hotelu biti pred utakmicu u Splitu, da ne bi pravili buku i skandirali, jer su i ranije radili slične stvari. Volio bih da se dobro naspavam pred revanš - naglasio je Grahovac.

Ovo je njegov četvrti nastup u evropskim takmičenjima. Igrao je u nekadašnjem Kupu UEFA sa Zetom iz Golubovaca i Borcem iz Čačka, a najsvjetlije trenutke u karijeri imao je sa Ocelulom iz Galacija sa kojim je igrao u Ligi šampiona protiv Mančester junajteda, Benfike i Bazela.

- Ostajem još najmanje dvije godine u Jašiju sa kojim sam produžio ugovor prije nekoliko dana. Nadam se da se moj status neće promijeniti i da ću i dalje biti u prvom timu. Neće biti velikih izmjena u igračkom kadru tako da će osnova tima i naredne sezone ostati ista. Pokušaćemo iduće godine da izborimo Ligu za šampiona i tako napravimo još veći uspjeh - dodao je Grahovac.

Dva Srpčana u Evropi

Grahovac je jedan od dvojice Srpčana koji su izborili nastup u kvalifikacijama za evropska takmičenja. U Radniku iz Bijeljine igra Aleksandar Glišić, koji je dugi niz godina nastupao za srbačku Slogu i Crvenu zemlju, a u polusezoni je prešao u Radnik iz Tekstilca gdje je u tom trenutku bio prvi strijelac Prve lige Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana