Strogi protokol: Kako putuje kraljevska porodica?

Agencije
Strogi protokol: Kako putuje kraljevska porodica?

Kada britanska kraljevska porodica odlazi na put, sve mora da bude isplanirano do najmanjeg detalja.

Kraljica Elizabeta II najčešće na putovanja vodi 34 člana privatnog osoblja. To uključuje pripadnike odjeljenja za ugostiteljstvo, logistiku, ali i privatnog sekretara i njegovog zamjenika, i još četiri pomoćna sekretara. Tu su i stilisti, sobarice, ali i portparoli koji dočekuju medije.


Najveći prioritet prilikom putovanja kraljevske porodice svakako je njena bezbjednost, pa prilikom nekih putovanja sa njom putuje i ljekar, a skoro uvijek čitava grupa telohranitelja.

Nedavno je otkriveno i da je princ Hari unajmio tjelohranitelja koji će danonoćno paziti na njegovu djevojku, američku glumicu Megan Markl.

Zanimljiv je podatak i da sama kraljica ima tačno osam policijskih čuvara koji je prate u stopu.

Svaki član kraljevske porodice ima svoj personalizovani prtljag, koji se razlikuje po šifri, boji i monogramu. Tako je, na primjer, prtljag malenog princa Džordža svjetloplave boje.

Svi članovi uvijek su dotjerani u skladu s prilikama jer se odjevne kombinacije za zvanična putovanja kraljevske porodice uvijek pomno biraju znatno prije toga. Tako vojvotkinja od Kembridža uvijek pakuje odjeću koja odgovara tradicionalnim bojama države u koju putuje.

Ipak, jedno odjevno pravilo uvijek je isto - svi pripadnici kraljevske porodice moraju u koferima da imaju crno odijelo ili crnu haljinu, u slučaju da umre neki od članova dvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana