Строги протокол: Како путује краљевска породица?

Агенције
Строги протокол: Како путује краљевска породица?

Када британска краљевска породица одлази на пут, све мора да буде испланирано до најмањег детаља.

Краљица Елизабета II најчешће на путовања води 34 члана приватног особља. То укључује припаднике одjељења за угоститељство, логистику, али и приватног секретара и његовог замjеника, и још четири помоћна секретара. Ту су и стилисти, собарице, али и портпароли који дочекују медије.


Највећи приоритет приликом путовања краљевске породице свакако је њена безбjедност, па приликом неких путовања са њом путује и љекар, а скоро увијек читава група телохранитеља.

Недавно је откривено и да је принц Хари унајмио тјелохранитеља који ће даноноћно пазити на његову дјевојку, америчку глумицу Меган Маркл.

Занимљив је податак и да сама краљица има тачно осам полицијских чувара који је прате у стопу.

Сваки члан краљевске породице има свој персонализовани пртљаг, који се разликује по шифри, боји и монограму. Тако је, на примјер, пртљаг маленог принца Џорџа свјетлоплаве боје.

Сви чланови увијек су дотјерани у складу с приликама јер се одјевне комбинације за званична путовања краљевске породице увијек помно бирају знатно прије тога. Тако војвоткиња од Кембриџа увијек пакује одјећу која одговара традиционалним бојама државе у коју путује.

Ипак, једно одјевно правило увијек је исто - сви припадници краљевске породице морају у коферима да имају црно одијело или црну хаљину, у случају да умре неки од чланова двора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана