Шокантно признање Џона Лира, пилота ЦИА: Куле близнакиње нису срушили авиони

Шокантно признање Џона Лира, пилота ЦИА: Куле близнакиње нису срушили авиони 28.11.2017 10:15 | Агенције

Вашингтон - Бивши пилот ЦИА Џон Лир потписао је признање да куле близнакиње 11. септембра 2001. године нису оборене тако што су авиони ударили у њих.

Према његовом мишљењу, званична прича о томе да су два авиона оборила куле је „физички немогућа“.

Пошто је руски предсједник Владимир Путин прошле године навео да ће објавити сателитске фотографије које доказују да су куле уништене „контролисаном експлозијом“, изгледа да ће доћи до оповргавања званичног извјештаја комисије за 11. септембар.

Писмено признање је озбиљна правна ствар и важи за правну истину уколико не буде побијена. Сада противници Лирове теорије морају представити своје доказе ако желе да побију његову изјаву.

Уколико то не учине, влада САД ће морати да призна да званичан извјештај комисије за 11. септембар није био истинит. Мора се узети у обзир да Џон Лир није било који пилот.

Он је унук оснивача „Лирџета“, Била Лира. Пензионисани је ваздушни капетан и бивши пилот ЦИА који је управљао са више од 100 различитих авиона током 40 година активног летења. Има више пилотских сертификата него било који други сертификовани пилот. Летио је у Азији, Африци, источној Европи и на Блиском истоку.

Другим ријечима, Лир се разумије у летење и авионе. Ако је он рекао да авиони нису срушили куле близнакиње, онда је то сигурно тако, наводе медији.

- Ниједан „боинг 767“ није ударио у близнакиње као што власти и медији лажно тврде. Такав судар је физички немогућ из неколико разлога. У случају правог удара, авион би почео да се окреће када би његов предњи дио ударио у челичне стубове куле - написао је и потписао у свом признању.

- Затим би дошло до одвајања вертикалног и хоризонталног репа авиона и њиховог падања на земљу. Мотор авиона би задржао свој облик приликом удара и био би пронађен међу остацима срушене куле - наводи даље Лир.

Како тврди, ниједан „боинг 767“ не може да оствари брзину од 810 километара на час на висини од 300 метара изнад нивоа мора.

- Мотор једноставно не може да издржи запремину густог ваздуха при толикој висини и брзини.

Дио трупа авиона са три до четири рупе на прозорима није могао да преживи удар у челични стуб куле на брзини од 800 километара на час.

Многи дијелови авиона су морали пасти на земљу, јер нису могли да се пробију кроз масивне челичне стубове куле, укључујући три језгра мотора укупне тежине 4,5 тона, који нису могли да нестану тек тако. Немогуће је да је читав авион тек тако нестао у судару - казао је Лир.

Званични извјештај комисије

Напади 11. септембра 2001. године били су серија координисаних терористичких напада против САД који су се догодили у уторак, 11. септембра 2001. године. Према званичном извјештају комисије 911, 19 особа у служби „Ал-Каиде“, мреже милитантних вехабијских организација, отело је четири америчка авиона. Два су ударила у Свјетски трговински центар на Менхетну у Њујорку, по један у сваки солитер у 17 минута разлике, након чега су се убрзо оба солитера срушила. Трећи авион је ударио у Пентагон, главно сједиште Министарства одбране САД у Вашингтону. Четврти авион се срушио у руралном дијелу Пенсилваније након што су путници пружили отпор отмичарима.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица