Задужење за ауто-пут Бањалука - Добој 402 милиона Евра

Срна
Задужење за ауто-пут Бањалука - Добој 402 милиона Евра

Бањалука - Директор предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић изјавио је вечерас у Бањалуци да ће кредитно задужење за изградњу ауто-пута Бањалука-Добој износити 402 милиона евра, што је једнако вриједности радова.

"Суштина је у томе да је данас на дневном реду Народне скупштине документ о додатном задужењу нашег предузећа за завршетак радова на ауто-путу Бањалука-Добој у износу од 47 милиона евра код Европске инвестиционе банке /ЕИБ/, гдје је основни кредит од 160 милиона евра, што значи да ће укуно задужење бити 207 милиона евра", рекао је Топић новинарима у Народној скупштини Републике Српске.


Осим овог, каже Топић, у Европској банци за обнову и развој смо за дионицу ауто-пута од Добоја до Прњавора имали основни кредитни уговор од 185 милиона евра и сада је у припреми додатно задужење од 10 милиона евра.

"Документ који је вечерас показан у Народној скупштини јесте редовном процедуром упућен у органе БиХ. То је документ у коме не пише ништа више, нити другачије од приједлога одлуке о прихватању задужења Српске од 47 милиона евра код ЕИБ-а по пројекту изградње ауто-пута Бањалука-Добој, који разматрају посланици", додао је Топић.

Он је нагласио да неко ко погрешно тумачи документ не може да схвати шта је написано у њему или то не жели, па зато тражи повод за галаму.

Топић је напоменуо да нису тачни наводи посланика опозиције да је на службеном путу и да зато не присуствује скупштинском засједању.

"Нисам био на службеном путу у Израелу. У Бањалуци сам био и прошлу седмицу, када сам присуствовао сједницама скупштинских одбора на којима је било ријечи о овом приједлогу одлуке", каже Топић.

Посланици у Народној скупштини Републике Српске разматрају приједлог одлуке о прихватању задужења Српске од 47 милиона евра код Европске инвестиционе банке /ЕИБ/ по пројекту изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана