За опште изборе u dovojskoj izbornoj jedinici евидентирана 63 политичка субјекта

Срна
За опште изборе u dovojskoj izbornoj jedinici евидентирана 63 политичка субјекта

Добој - У добојској изборној јединици за октобарске опште изборе у БиХ уписано је 62.656 бирача који ће на 106 редовних бирачких мјеста гласати за једног од 63 овјерена политичка субјекта.

Предсједник Градске изборне комисије /ГИК/ у Добоју Ненад Палексић рекао је новинарима да су се на изборе пријавила 63 политичка субјекта и то 34 политичке странке, 23 независна кандидата, те шест коалиција.


Према његовим ријечима, сви политички субјекти данас су учествовали на додјели мјеста у бирачким одборима на 106 редовних бирачких мјеста, два мобилна тима и једно бирачко мјесто за гласање на непотврђеним листићима.

Он је навео да је у привремени бирачки списак за изборну јединицу Добој са данашњим даном уписано 62.656 бирача, а тачан број уписаних у коначни бирачки списак биће познат 23. августа.

Палексић каже да је од политичких субјеката тражио сарадњу у предлагању чланова бирачких одбора, с обзиром да измјеном Правилника од Централне изборне комисија БиХ, након затварања бирачких мјеста у пребројавању изборних резутата неће моћи да учествују замјеници бирачких одбора, као до сада.

Он каже да таква одлука представља проблем да се испоштује предвиђени рок у достављању изборних резултата, нарочито у бирачким одборима са великим бројем гласача.

Палексић је навео да су, након данашњег поступка, политички субјекти дужни у року од седам дана доставити ГИК-у приједлоге за чланове бирачких одбора и њихове замјенике, за бирачка мјеста гдје су добили мјеста за попуну.

Из добојске Полицијске управе /ПУ/ речено је Срни да у периоду од 1. јануара до 30. јула на подручју њене надлежности није било масовнијих пријава и одјава пребивалишта грађана, и да се константно прати стање, посебно појава евентуално повећаног броја промјена пребивалишта из једне општине у другу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана