Вучић увјерен: Биће успешна сарадња са новим властима БиХ

Танјуг
Вучић увјерен: Биће успешна сарадња са новим властима БиХ

Астана - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Астани да је увјерен да ће сарадња са новим властима, након избора у БиХ, бити успјешна.

Замољен од новинара да прокоментарише исход избора у БиХ, Вучић, који борави у посјети Казахстану, рекао је да још не зна све коначне резултате, изузев за чланове Предсједништва БиХ.

“Реч је о победама, тесној Џаферовића, мислим 2,9 одсто разлике, победама, оне о којима се највише говори Комшића, која је изазвала читав буру у региону, и победе Додика. То је што знам. Наш посао је да сарађујемо и Србија ће у најбољој мери сарађивати са БИХ, са свим члановима Председништва”, најавио је Вучић.

Ти људи, како је навео, изабрани су у складу са законима те земље, а наш посао је да поштујемо законе те земље и вољу грађана.

“Како са Додиком, са којим имамо добру, рационалну и успешну сарадњу, тако ћемо и са Шефиком Џаферовићем, којег познајем, сарађивати, као и са Комшићем. Да ли ће бити увек лако и једноставно, неће, али задатак Србије да покуша да учини бољим односе него што су били”, подвукао је Вучић.

Предсједник Србије је казао да не може да говори о другим резултатима, и ко ће с ким у коалицију.

“Када уђе у парламент 15 странака, онда нико не зна какве ће бити коалиције, али то је њихово унутрашње питање”, поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана