Вучић отказао долазак у Источно Сарајево

Срна
Вучић отказао долазак у Источно Сарајево

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је прихватио молбу и захтјев предсједника Републике Српске Милорада Додика и да у петак неће ићи у Источно Сарајево, гдје ће бити свечано отворена болница "Србија", те позвао све Србе да у демократској атмосфери и на миран начин одрже изборе у Српској.

"Желим целој БиХ успјешно окончање избора, желимо добре односе са БиХ, а онима који су покушавали Србију да оптуже, кријући неке друге, нека то служи на част, за све то добиће одговарајући одговор од мене чим се изборни процес буде завршио", поручио је Вучић.


Он је у изјави новинарима, након сусрета са европским извјестиоцем за Србију Дејвидом Мекалистером, напоменуо да је требало сутра да путује у Источно Сарајево, али да неће ићи, наводећи да је добио писмо од предсједника Додика непосредно пред почетак састанка.

"Требало је сутра да путујем у Источно Сарајево, односно у српски део Сарајева, пошто Срба у овом мултиетничком Сарајеву готово да и нема. Има их један одсто као и Хрвата, али нећу ићи", рекао је Вучић.

Он је подсјетио да се Србија за разлику од неких других није мијешала у изборним процес у БиХ.

"Нисам заборавио шта сам рекао људима. На једном примеру ћете све да схватите шта су неки радили на изборима у БиХ, можда их буде више, тек да људи схвате докле се то дошло и како се све утицало на вољу, пре свега, српског народа у БиХ. А, то што се неки покушавали да Србију оптуже, нећу им дати прилику," рекао је Вучић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо предсједнику Србије Александру Вучићу у којем га је замолио да одгоди посјету Источном Сарајеву, имајући у виду нападе на Вучића који долазе не само од бошњачког народа, већ и од српских представника који га оптужују за мијешање у изборни процес и утицај на вољу српског народа у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана