Вучић: Задовољавајући политички односи двије земље

Вучић: Задовољавајући политички односи двије земље 08.09.2017 16:38 | Срна

Сарајево - Чланови колегијума Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и предсједник Србије Александар Вучић на данашњен састанку у Сарајеву изразили су задовољство што политички односи двије земље иду узлазном путањом.

Поздрављена је чињеница да је у протеклих 10 година, упркос свим проблемима, удвостручена робна размјена између Србије и БиХ уз констатацију да су потенцијали за повезивање много већи, али да их је могуће искористити само преданим радом и појачаним дијалогом, уз поштивање принципа пуног међусобног уважавања, саопштено је из парламента БиХ.


Вучић је нагласио да су основне теме о којима је разговарао у Сарајеву са представницима БиХ будући рад на разграничењу, инфраструктурно повезивање БиХ и Србије, те стварање услова за укидање ванцаринских баријера у размјени између двије земље.

Он је додао да је разговарано и о интензивнијој сарадњи министарстава спољних послова двије земље, питањима сукцесије, те другим областима у којима је у врло скором времену могуће остварити добре резултате.

Чланови колегијума увјерени су да посјета предсједника Србије представља корак напријед у политичким односима БиХ и Србије, чији је квалитет од виталног интереса за обје земље.

Потенцирана је потреба интензивног и искреног дијалога, а у појединачним иступима чланови руководстава парламентарних домова изразили су наду да ће се у наредном периоду успјешно окончати одређене унутрашње политичке размирице како би се на квалитетан начин остваривао европски пут БиХ, те заказали и спровели општи избори 2018. године.

У разговору је посебно наглашена потреба интензивније сарадње извршних и законодавних органа БиХ, а најављена је могућност да се до краја године реализују званични радни сусрети руководстава Парламентарне скупштине БиХ и Скупштине Србије, посјета чланова Предсједништва БиХ Србији, као и заједничка сједница Савјета министара и Владе Србије.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица