Војник под истрагом због пријетњи новинару

Г. М.
Војник под истрагом због пријетњи новинару

Сарајево - Министарство одбране БиХ покренуло је истрагу због пријетњи које је путем друштвене мреже "Фејсбук" новинару Лејли Чолак упутио припадник Оружаних снага БиХ из Зенице Мирза Џидић.

- Оружане снаге имају етички кодекс понашања и његова повреда повлачи моралну одговорност, а ако је војно лице повриједило одредбе закона, прописа и кодекса истовремено, биће санкционисано у складу са законом - навели су у Министарству одбране.

Чолакова је пријавила полицији да је Џидић на "Фејсбук" профилу поставио статус у којем је позвао на њено силовање обећавши да ће лично платити онима који то ураде. Извјесне Сабина Салковић и Ерна Потер-Селимовић позвале су у коментарима на гажење аутомобилом, лагано поливање бензином и паљење Чолакове, што је она такође пријавила. Пријетње су услиједиле након је што је Чолакова на свом "Фејсбук" профилу критиковала ношење бурки, никаба и било којих вјерских обиљежја у јавности.

Директор Федералне управе полиције Драган Лукач каже да ће покренути провјере и да ће одговорни за пријетње бити кривично-правно процесуиран у случају постојања елемената кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана