Владимир Кајкут на челу бањалучког Центра за социјални рад?

Глас Српске
Владимир Кајкут на челу бањалучког Центра за социјални рад?

Бањалука - Владимир Кајкут, садашњи директор Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" и кадар СНСД-а, како незванично сазнају Независне новине, најизвјеснији је кандидат за мјесто директора Јавне установе Центар за социјални рад.

Мјесто директора према коалиционом споразуму припадало је ДНС-у, али су га изгубили након новонастале ситуације у Скупштини града, па је припало СНСД-у.

Неколико извора блиских СНСД-у рекло нам је да је Кајкут најбоље рјешење за ову установу, коју су посљедњих неколико мјесеци тресле разне афере и лоше репутације.

"Сасвим је логично да на ово мјесто дође Кајкут, јер он годинама ради у Дому 'Рада Врањешевић', у којем се баве сличном проблематиком као и у Центру за социјални рад, а притом је човјек који нема ниједну мрљу у свом професионалном раду", кажу извори Независних.

Према њиховим ријечима, и сам градоначелник Игор Радојичић је више пута казао да на мјесто директора треба да дође особа која није запослена у том центру.

"Било би најбоље да на ту позицију дође неко ко има искуства у руковођењу, а да није запослен у Центру, јер би на тај начин могао објективно приступити рјешавању нагомиланих проблема, а Владимир Кајкут је идеално рјешење", кажу наши извори.

Кајкут јуче није желио ништа да коментарише нити да каже да ли је конкурисао за то мјесто. "Свако има право да конкурише на јавне конкурсе", кратко нам је рекао.

Конкурс за избор директора Центра за социјални рад требало би да буде затворен сутра, а међу условима које кандидати морају испунити су најмање пет година радног искуства у струци, те положен стручни испит за рад у органима у управи.

"Такође, морају да имају високу стручну спрему из ове области, те посједовати занимање дипломирани социјални радник, дипломирани правник, дипломирани психолог, дипломирани социолог, менаџер социјалне политике и социјалне заштите или дипломирани педагог", наведено је у јавном конкурсу.

Вршилац дужности директора ове установе је Далила Бојић-Ролд, кадар ДНС-а, која ће бити на том мјесту док не буде изабран нови директор.

Постављена је на ту функцију након што су одборници на сједници Скупштине града изгласали разрјешење Вере Сладојевић, која је смијењена због пропуста приликом усвајања брата и сестре Северина и Свјетлане из Бањалуке, који су по убрзаној процедури усвојени и одведени у Канаду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана