Влада РС подржава приједлоге „Санина“ и „Беме“

Агенције
Влада РС подржава приједлоге „Санина“ и „Беме“

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Александар Џомбић истакао је у разговору са менаџментом предузећа “Санино” из Дервенте и “Бема” из Бањалуке да ће Влада дати пуну подршку свим конструктивним приједлозима и рјешењима која ће допринијети повећању броја запослених и ширењу капацитета производње.

Представници двије компаније, које се баве призводњом обуће и запошљавају око 1 900 радника, у разговору са Џомбићем истакли су да им највеће проблеме представљају питања царинске политике и банкарских гаранција, која треба да рјешавају институције на нивоу БиХ, преносе агенције.

Они кажу да већ годинама те институције ништа не чине да олакшају функционисање ове индустријске гране, саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Директор предузећа “Санино” Радован Пазуревић рекао је да је ово предузеће у току године запослило више од 70 радника и да намјеравају да са бањалучком “Бемом” додатно развију производни асортиман.

На састанку је констатовано да постоји очигледан дефицит потребних кадрова у кожарској, обућарској и текстилној индустрији и да, у наредном периоду, озбиљније треба размотрити начине и моделе како обезбједити потребан школован кадар, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана