Uhapšeni strani državljani, dronom snimali Generalštab Vojske Srbije

Agencija
Uhapšeni strani državljani, dronom snimali Generalštab Vojske Srbije

Beograd - Vojna policija uhapsila dva Amerikanca i dvije ukrajinske državljanke koji su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba, potvrđeno za Prvu TV.

U Ministarstvu odbrane je za Prvu potvrđeno da je postojalo neovlašćeno snimanje i da su uhapšena lica predata policiji, a cio slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i policije.

Mediji su ranije prenijeli da su dvojica Amerikanaca i dvije ukrajinske državljanke pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba Vojske Srbije, u kojoj su smještene Vojno-obavještajna agencija i Vojno-bezbjednosna agencija.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su pripadnici Vojne policije, juče i danas, lišili slobode osmoro stranih državljana.

Kako je naveo, oni su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gdje je ulaz civilima strogo zabranjen.

"Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen", naglasio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana