Ухапшена још два лица у акцији Бајер

Срна, Фото: avay.ba
Ухапшена још два лица у акцији Бајер

Источно Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у наставку акције кодног назива "Бајер" ухапсили су још два лица на подручју Сарајева осумњичена за организовани криминал, у вези са злоупотребом положаја, пореском утајом,

фалсификовањем службене исправе и склапањем штетног уговора.Из Сипе наводе да је акција "Бајер" почела јуче, а да су синоћ ухапшена лица чији су иницијали Х.Ш. /62/ и С.Т. /52/, која су приведена у службене просторије Сипе у Источном Сарајеву, гдје је над њима извршена криминалистичка обрада.


Након криминалистичке обраде, ова лица предата су Тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.

По налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, јуче су, у сарадњи са Сипом, МУП-ом Кантона Сарајево и Пореском управом Федерације БиХ, слободе лишени Шефик Ханџић, Амар Арсланагић, Аида Селвић, Изет Арсланагић и Јасмин Шепо, због незаконите активности у фирми "Босналијек" из Сарајева.

Лица су лишена слободе због постојања основане сумње да су као организована група од 2002. до 2012. године починила више кривичних дјела злоупотребе положаја или овлашћења, склапање штетних уговора, фалсификовање службене исправе, пореске утаје и друго у својсту запослених у фирмама "Босналијек", "Брштаница" и "Карпе дием", које се налазе у Сарајеву.

Ова лица су осумњичена да су оштетили "Босналијек", те буџете Федерације БиХ и Кантона Сарајево за милионске износе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана