U predstavništvu Srpske u Vašingtonu organizovan prijem

Srna
U predstavništvu Srpske u Vašingtonu organizovan prijem

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u okviru zvanične posjete SAD, prisustvovala je prijemu u Predstavništvu Srpske u Vašingtonu i izrazila zadovoljstvo radom ovog predstavništva na poboljšanju imidža Srpske, te jačanju kulturnih i drugih veza.

Cvijanovićeva je posebno istakla doprinos Predstavništva u povezivanju domaće privrede sa multinacionalnim kompanijama.

Cvijanovićeva je, u ime predsjednika Republike Srpske, uručula odlikovanje bivšem kongresmenu Bobu Mekivenu za doprinos u jačanju kulturnih veza i podršku koju je pružio srpskoj zajednici i udruženjima koja djeluju u SAD, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Obraćajući se na prijemu, Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što u Predstavništvu Srpske u Vašingtonu ima priliku da razgovara sa dokazanim prijateljima Republike Srpske.

Govoreći o položaju Republike Srpske u svjetlu brojnih izazova sa kojima se suočava, Cvijanovićeva je naglasila apsolutnu funkcionalnost institucija Srpske i čvrsto opredjeljenje da štiti i jača institucije Srpske u skladu sa ustavnim rješenjima.

Ona je naglasila da, uprkos teškom vremenu i složenoj ekonomsko-finansijskoj situaciji kojom je opterećen cijeli region, Vlada Srpske uspijeva da realizuje planirane projekte i aktivnosti.

Cvijanovićeva je istakla i da je Republika Srpska opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Prijemu su, osim predstavnika akademske i poslovne zajednice i nevladinog sektora u SAD, prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, srpskih organizacija i udruženja, predstavnici medija dijaspore i ugledni pojedinci iz Republike Srpske koji žive i rade u Americi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana