У Сарајеву обиљежен Дан независности САД

Срна
У Сарајеву обиљежен Дан независности САД

Сарајево - Амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак изјавила је вечерас у Сарајеву на пријему поводом 4. јула - Дана независности САД да присуство делегације града Дејтона на прослави 240 година постојања САД показује дубоку повезаност двије земље.

"Наравно, грађани Дејтона гаје посебно пријатељство са овом земљом. Мировни преговори који су тамо одржани прије више од двије деценије значе да ће Дејтон и БиХ бити заувијек повезани", рекла је амбасадор Кормак обраћајући се званицама из политичког, вјерског и друштвеног живота, те дипломатског кора.


Она је додала да становници Дејтона схватају сличности које постоје између двије земље, вјероватно боље од већине Американаца.

"Они разумију сличности између наших почетака и наших темеља, да су Америка и БиХ двије земље у којима су се грађани из разних крајева и са другачијом прошлошћу усудили заједнички обликовати будућност", рекла је амбасадор САД.

Кормакова је истакла и да БиХ има отворена врата за чланство у ЕУ напомињући да су се политички лидери и странке обавезали да ће пратити тај пут и да је вријеме да превазићу разлике у ставовима.

Амбасадор Кормак се током обраћања захвалила и представницима 22 компаније које су повезане са америчким фирмама, које су дале допринос за обиљежавање Дана независности у Амбасади САД у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана