U Mostaru promovisana knjiga Iznad crte - moja vizija evropske BiH Dragana Čovića

U Mostaru promovisana knjiga Iznad crte - moja vizija evropske BiH Dragana Čovića 19.09.2018 23:05 | Glas Srpske

Mostar - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović predstavio je večeras u Mostaru svoju knjigu "Iznad crte - moja vizija evropske BiH". Govoreći o knjizi, Čović je istakao da sadrži nešto više od 100 njegovih govora u različitim prilikama u zadnjih 15-tak godina, prenose federalni mediji.

On je naglasio da dobar dio govora koje je iznio u javnosti, nije bio pisan i adekvatno zabilježen tako da je ovo prilika da se vidi što je sve urađeno zadnjih 15 godina.


"To je jedan odgovor i svima onima koji danas na različite načine pokušavaju kritikovati, omalovažiti sve što radimo, da pogledaju kontinuitet, vjerodostojnost mog izraza upravo u zadnjih petnaestak godina", rekao je Čović.

Rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić naglasio je da se posljednjih godina vodi intenzivan proces u vezi sa evropeizacijom BiH, ali i traženje konsenzusa unutar zemlje, te da o svim tim pitanjima autor upravo progovara u svojoj knjizi.

On je dodao da knjiga potvrđuje koliko je Čović bio prisutan svim važnijim događanjima unutar društva koji su se dešavali posljednjih nekoliko godina.

Osim autora i rektora Tomića, o knjizi su govorili i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić, te profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Ugo Vlaisavljević.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica