Супрузи намјестио милионски посао

Горан Обрадовић
Супрузи намјестио милионски посао

Бањалука - Против предсједника Удружења за унутрашњи и међународни транспорт РС Николе Грбића (52) и његове супруге Биљане (39) бањалучка полиција је поднијела извјештај Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да су оштетили поменуто удружење за око 2,3 милиона марака.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су наводећи иницијале да су Грбићи осумњичени да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- Грбић је осумњичен да је као предсједник овог удружења искористио свој положај и без сагласности Скупштине удружења раскинуо уговор са предузећем за превоз земљаних и камених материјала на траси аутопута Бањалука-Прњавор - речено је у ЦЈБ Бањалука.

Додали су да је он затим договорио превоз са предузећем чији је власник његова супруга.

- Тај посао је реализован у периоду од 31. јануара до 30. јуна ове године. Они су кривичним дјелом причинили штету Удружењу за унутрашњи и међународни транспорт РС у износу од 2.291.690 марака - истакли су у полицији.

Према незваничним информацијама Грбић је у име удружења раскинуо уговор са "Гранитом", једним од извођача радова на аутопуту, а затим тај посао уговорио за фирму његове супруге. Извор близак истрази је казао да је Грбић измирио све обавезе према радницима који су раније превозили овај материјал, али да је раскидом уговора нанио штету другим фирмама окупљеним у удружење на чијем је челу.

Грбић је одбацио кривицу наводећи да удружење не може да се бави профитабилним послом.

- Супруга Биљана је директор предузећа "Грбић трудс" и она може да склапа уговор са ким хоће. Удружење је имало уговор о превозу од првог дана и пошто оно не може да се бави профитабилним послом раскинуо сам уговор са "Гранитом", а потом је уговор потписан са "Грбић трудсом" - објаснио је Грбић и додао да је све урађено по прописима.

Оптужбе

Поједини чланови Удружења за унутрашњи и међународни транспорт РС раније су оптуживали Николу Грбића да се бавио разним малверзацијама захваљујући којима је присвојио између 500.000 и 700.000 марака и десет камиона и осам цистерни које је Влада РС додијелила том удружењу. Грбић је тада одбацио ове оптужбе и рекао да за све послове постоји документација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана