Stojičić prijavljen za dug u reprogramu

Svjetlana Šurlan
Stojičić prijavljen za dug u reprogramu

Banjaluka - Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv potpredsjednika Ujedinjene Srpske Dušana Stojičića koji ga tereti da je oštetio budžet RS za veći iznos, a Stojičić tvrdi da su optužbe lažne i da je riječ o političkoj namještaljci.

Izvještaj protiv Stojičića podnesen je Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je počinio malverzacije kao predsjednik Streljačkog kluba "Geofon" iz Teslića. Iz SIPA juče nisu željeli da daju informacije u vezi sa ovim slučajem, ali nisu odgovorili na ni pitanja koja smo im uputili tim povodom.

Stojičić kaže da je za prijavu čuo iz medija i da smatra da su cijelu priču inicirale političke strukture iz Teslića, koje su iskoristile uticaj na institucije i policijske agencije BiH kako bi ga diskreditovale. Dodao je da je Poreska uprava RS prije oko pola godine obavijestila klub da je SIPA tražila kontrolu zakonitosti rada kluba u pogledu plaćanja obaveza, poreza i doprinosa.

- Poreska uprava je utvrdila naše obaveze u proteklih pet godina na osnovu neuplaćivanja poreza i doprinosa na isplate trenerima i članovima komisije za polaganje ispita koji prethodi nabavci oružja ili produženju dozvola za oružje. Utvrđene su obaveze od oko 40.000 KM i ušli smo u proces reprograma da otplatimo taj dug. Sada je, očigledno zbog politike, sve to reciklirano i dato u institucije BiH - istakao je Stojičić.

Dodao je da je očigledna namjera određenih ljudi i političkih opcija da ga diskredituju, ali nije želio nikoga da imenuje.

- Da li postoji još neki sportski klub gdje je SIPA vršila istragu? Siguran sam da ne postoji ili ih je samo nekoliko. Niko me nikada nije zvao da dam bilo kakvu izjavu. Kao predsjednik kluba nikada ništa nisam potpisivao što se tiče materijalno-finansijskih poslova - rekao je Stojičić.

Dodao je da je u klubu rađeno zakonito i da je to jedan od najboljih sportskih kolektiva u BiH.

- Dali smo učesnike Ljetnih olimpijskih igara i Olimpijskih igara za mlade, naši članovi su učestvovali na brojnim međunarodnim takmičenjima, a o domaćim ne treba ni da govorim. Sekretar kluba je trener reprezentacije BiH i član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta BiH. Neko želi da sve što smo napravili baci pod noge - kazao je Stojičić i dodao da će procijeniti da li ima elemenata klevetničkog odnosa kako bi bila nanesena šteta klubu i pojedincima i da će se shodno tome izjasniti, a možda podnijeti i tužbe.

Stojičić je godinama bio član SDS-a i u tri mandata je biran za narodnog poslanika, a u jednom je bio predsjednik Narodne skupštine RS. I on se našao među velikim brojem funkcionera koji su napustili SDS, a za potpredsjednika Ujedinjene Srpske izabran je prije oko godinu.

Perjanica

Perjanica "Geofona" donedavno je bila Tatjana Ćekanović, koja je kao članica tog kluba 2016. godine bila drugi najbolji sportista RS.

Dvije godine prije toga nastupala je na Svjetskom kupu u Mariboru, 2015. u Minhenu i 2016. u Bakuu. Osvojila je drugo mjesto na Streljačkom kupu u Kuvajtu. Nastupala je i na Evropskim igrama u Bakuu 2015. godine. Kruna njenog i rada kluba bila je pozivnica Međunarodnog olimpijskog komiteta za nastup na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru, a prije nego što je karijeru nastavila u Njemačkoj bila je i učesnik Svjetskog kupa u Indiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana