Седам милиона за поплављене

Жељка Домазет
Седам милиона за поплављене

Сарајево - Предсједништво БиХ утврдило је јуче на ванредној сједници Приједлог измјена и допуна Закона о буџету институција БиХ за ову годину, којим је за помоћ поплављеним подручјима предвиђено око седам милиона марака.

Исти износ за санацију штете од поплава био је планиран и у нацрту који је сачинио Савјет министара БиХ, а чланови Предсједништва БиХ нису имали никаквих интервенција на документу који је установио Савјет министара.

- Овај приједлог је упућен Парламенту БиХ на усвајање по хитној процедури, што значи да на њега не могу бити улагани амандмани - казали су у Секретаријату Предсједништва БиХ.

Приједлог Предсједништва БиХ стигао је у Секретаријат Парламента БиХ након што је одржана проширена сједница Колегијума Представничког дома.

Сједница Представничког дома Парламента БиХ заказана је за данас и уколико буџет по хитној процедури буде усвојен, тиме се ствара могућност да се разматра и на сједници Дома народа, која је заказана за сутра. На тај начин било би омогућено усвајање измјена буџета прије годишњег одмора и новац би брже стигао до поплављених подручја.

 

Опширније читајте у штампаном или електронском изадњу "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана