Савановић: Уредба о стамбеном збрињавању ускоро пред министрима

Срна
Савановић: Уредба о стамбеном збрињавању ускоро пред министрима

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас Срни да је састављена уредба о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и да је спремна за разматрање у Влади Српске.

"Мислим да ће се та уредба наћи на сједници Владе током наредне седмице или евентуално за двије седмице и њом су обухваћени сви они који се нису пријавили крајем 2007. године за програм стамбеног збрињавања 2008-2015. година", рекао је Савановић.

Он је навео да ће уредба, након усвајања на сједници Владе, бити "послата на терен" у смислу да се распише јавни позив на нивоу локалних заједница у року од 60 дана.

"Сви који се нађу обухваћени условима из уредбе, а нису стамбено збринути, имају право да се пријаве у локалним заједницама и онда ћемо имати коначан број са терена колико има таквих случајева", навео је Савановић.

Он је додао да ће се, након утврђивања броја, тражити средства за реализацију, а то ће највјероватније бити кредит, те истакао да ће за пар година успјети да буду збринуте све породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије.

Савановић је подсјетио да је до сада збринуто 7.997 корисника из ових категорија становништва, од чега је урађено 3.036 стамбених јединица, а више од 4.000 корисника добило је неповратну новчану помоћ, те је за те потребе утрошено око 145 милиона КМ.

"То су велика уложена средства, али, с друге стране, то је позитивно што смо се на најбољи могући начин одужили људима који су највише страдали у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату", истакао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана