Savanović: Glamočakove tvrdnje nisu tačne

Srna
Savanović: Glamočakove tvrdnje nisu tačne

Banjaluka - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je danas Srni da nisu tačne tvrdnje poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Nedeljka Glamočaka da Vlada nije ispunila obećanje da će uvažiti radni staž u dvostrukom trajanju da bi pripadnici boračkih kategorija koji nemaju 15 godina staža ostvarili pravo na penziju.

“Nevjerovatno je da Glamočak, koji je predsjednik skupštinskog Odbora za praćenje stanja boračko-invalidske zaštite, ovako nešto govori. Lica koja nisu imala 15 godina osiguravajućeg staža, a bila su u ratu, imaju pravo na najnižu penziju, odnosno redovna mjesečna primanja i tu je odluka Vlade Srpske nedvosmislena”, istakao je Savanović.


On je naglasio da je sve ovo dogovoreno sa Boračkom i nevladinim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Nedvosmislena je odluka Vlade da ratni staž bude zbrajan duplo uz godine osiguravajućeg staža za lica koja nisu imala 15 godina osiguravajućeg staža, a bila su u ratu. Ako zbir duplog ratnog učešća i godina osiguravajućeg staža iznose 15 godina i više imaju pravo na najnižu penziju svakog mjeseca. O kakvoj jednokratnoj pomoći Glamočak govori. To su neozbiljne izjave i politizacija svega”, zaključio je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana