СНСД најјача у Српској, а у ФБиХ СДА

Срна
СНСД најјача у Српској, а у ФБиХ СДА

Бањалука - Најјача политичка странка у Републици Српској, према истраживању агенције Ипсос Адриа, јесте СНСД са 37 одсто подршке грађана, сазнаје портал "Српска инфо".

Према овом истраживању, које је почетком септембра урађено на узорку од 1.100 испитаних, на другом мјесту је СДС са 14 одсто подршке док ДНС и ПДП имају по 10 одсто подршке грађана у Републици Српској.

Социјалистичка партија, како се наводи, има четири одсто, а Уједињена Српска и НДП по два одсто подршке грађана.

Независни блок - Покрет за Европу Сенада Шепића и Садика Ахметовића имају подршку три одсто испитаних, а коалиција Домовина коју предводи СДА 2,5 одсто.

ХДЗ БиХ и СРС Републике Српске имају по један одсто, све остале странке имају око 4,5 одсто, а није се изјаснило девет одсто испитаних.

Кад су у питању резултати за Федерацију БиХ, такође, на узорку од 1.100 испитаних, најјача странка је СДА са 19 одсто подршке, СДП и СББ имају по 13 одсто подршке испитаних, а ХДЗ БиХ са 12 одсто.

Независни блок - Покрет за Европу има 10 одсто подршке, Демократски фронт четири одсто, Странка за БиХ три одсто, неодлучних је око 22 одсто док све остале странке имају око четири одсто подршке бирача.

У Бањалуци, као и на нивоу Републике Српске, СНСД је далеко најјача странка са 41 одсто подршке, слиједе ПДП и ДНС са по 13 одсто подршке док Уједињена Српска има шест одсто подршке.

НДП има четири одсто подршке испитаних, док се СДС налази на три одсто као и СП.

Независни Блок - покрет за Европу подржава два одсто испитаних, а коалицију Домовина тек један одсто, док је нешто мање од 15 одсто неодлучних.

У Приједору је доминантан и даље ДНС са 31 одсто подршке испитаних грађана, а слиједи СНСД са 23 одсто, СДС са 12 одсто, СДА и СДП-ДФ имају по седам одсто, ПДП шест одсто, а Независни блок - Покрет за Европу пет одсто подршке испитаних грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана