СМС преваранти поново изнуђују допуне

Д. С.
СМС преваранти поново изнуђују допуне

Бањалука - СМС преваранти, који се у вријеме годишњих одмора и празника редовно "јављају", поново су се активирали јер су на бројеве многих становника Српске протеклих дана стизале поруке у којима их "пријатељ у невољи" моли да му допуне рачун.

"Хајде молим те допуни ми десет марака на овај број. Немам више на рачуну, а треба ми. Сутра долазим, па се видимо, дам ти паре", садржај је поруке која је дошла бројним становницама.

У компанији "м:тел" истичу су да су број телефона 066/339-365,  са којег су ове поруке стизале, блокирали.

- Овакве поруке се сматрају злоупотребом услуга, а бројеви са којих долазе се одмах искључују по пријави корисника - казали су у "м:телу".

Они су својим корисницима савјетовали да не допуњавају рачун непознатих лица и не одговарају на овакве поруке.

- Овакве или сличне случајеве корисници могу пријавити путем бесплатног корисничког броја 0800 50 000, како бисмо могли реаговати - казали су у "м:телу".

Поруке сличног садржаја на телефоне становника Српске стизале су и ранијих година.

Иако се многи само слатко насмију када приме поруку оваквог садржаја и брже-боље је избришу, засигурно је раније било и оних који се сажале на непотписаног пријатеља којем је нестало кредита на мобилном телефону. Занимљиво је да су се овакве поруке појавиле прије неколико година и да су преваранти "у невољи" првобитно тражили помоћ од пет марака, док је тарифа сада удуплана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана