SIPA поднијела извјештај због цурења транскрипта

Г. М.
SIPA поднијела извјештај због цурења транскрипта

Сарајево - Агенција за истраге и заштиту БиХ (SIPA) понијела је у петак Тужилаштву БиХ извјештај због недозвољеног објављивања транскрипата пресретнутих разговора и порука које је водио и размјењивао предсједник СББ-а Фахрудин Радончић који је ухапшен због сумњи да је ометао рад правосуђа.

Портпарол SIPA Кристина Јозић каже да је о свему упознат тужилац Тужилаштва БиХ који води предмет против Радончића и осталих који су оптужени заједно с њим.

- На основу смјерница поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ предузимаћемо даље кораке - рекла је Јозићава.

Транскрипте је недуго послије Радончићевог хапшења објавио један сарајевски портал, а тек дан касније они су презентовани на рочишту на којем је Суд БиХ одлучивао о приједлогу тужилаца да Радончићу буде одређен притвор.

Потпредсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Ружица Јукић изјавила је раније да ће због цурења доказа у том и још неким предметима поднијети пријаве Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС-а и федералном тужилаштву против непознатих лица из Суда, Тужилаштва и SIPA због кршења Закона о кривичном поступку БиХ.

- Транскрипти разговора завршили су у медијима иако то закон забрањује јер је истрага тајни поступак - рекла је Јукићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана