SDP odobrava izvoz oružja?

Goran Maunaga
SDP odobrava izvoz oružja?

Sarajevo - Zamjenik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Ermina Salkičević-Dizdarević izjavila je juče da će stav te institucije u vezi sa izvozom oružja iz BiH u Ukrajinu biti poznat do kraja sedmice, a po svemu sudeći ona će najvjerovatnije dati saglasnost za izvoz.

Salkičević-Dizdarević od ponedjeljka zvanično rukovodi Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa nakon što je Boris Tučić 22. januara dao ostavku na mjesto ministra jer nije želio dati saglasnost da oružje iz BiH bude prodato Ukrajini čime bi bili uvučeni u konflikt u toj zemlji. Oružje je planiralo da izveze preduzeće "Unis grupa", a vrijednost posla je deset miliona KM.

- Riječ je o najboljoj izvoznoj grani u BiH i treba učiniti svaki napor da se tim firmama pomogne da zadrže izvoznu poziciju koja je u uzlaznoj putanji - rekla je Salkičević-Dizdarević.

Dodala je da privreda može računati na njenu podršku, ali da se moraju poštovati procedure i sagledati šta se dešavalo u ministarstvu u vezi sa tim pitanjem. …

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana