Путин: Биће настављени интензивни политички контакти

Срна
Путин: Биће настављени интензивни политички контакти

Љубљана - Руски предсједник Владимир Путин завршио је посјету Словенији након радне вечере на Брду код Крања којој је присуствовао словеначки политички врх на челу са предсједником Борутом Пахором и премијером Миром Цераром.

Путин је посјету Словенији завршио синоћ, а током разговора у четири ока са Пахором наговијештено је да ће покушати да утврде начине за превазилажење препрека у сарадњи.


Пахор је током састанка са Путином констатовао да је економска криза прошла, али да је наступила нова криза, да су се Словенија, као члан ЕУ и НАТО, и Русија више дистанцирале.

Словеначки предсједник је оцијенио да је вријеме да се дијалог искористи за превазилажење неслагања и да сви удруже снаге у борби са озбиљним пријетњама данашњице.

Путин је рекао да повод ове посјете има хуманитарно-историјски карактер, али да даје и прилику да се разговара о низу односа двије земље, односа Русије са ЕУ и НАТО, с обзиром да је Словенија чланица обје организације.

Он је истакао да ће бити настављени интензивни политички контакти и захвалио Пахору на могућности за разговор о томе шта Русија може учинити да би подржала трговинско-економске везе двије земље и да се нађе нови пут за развој тих односа.

Руски предсједник рекао је да је обим трговине, нажалост, опао, како са ЕУ тако и са САД, у вези са економским санкцијама које је Запад наметнуо Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана