Против Керкеза поднијета кривична пријава у Аустрији

Тaнјуг
Против Керкеза поднијета кривична пријава у Аустрији

Беч - Аустријска полиција је поднијела кривичну пријаву против власника Facebook профила "Горан Владе Керкез" којом га терети за кривично дјело опасна пријетња, сазнаје Танјуг у МУП-у Србије.

Керкез је претходно приведен и саслушан због сумње да је упутио пријетње преко фацебоока српском премијеру Александру Вучићу.

Како је речено, кривична пријава је поднијета тужилаштву које треба да одлучи да ли има елемената за спровођење кривичног поступка против Керкеза.

Како је раније потврђено у Служби за заштиту уставности (ЛВ) покрајине Салцбург, Керкез је саслушан и о томе је направљен извјештај који је прослијеђен тужилаштву.

ЛВ је Горана Керкеза, који је за себе написао да је родом из Бањалуке, позвала на саслушање, он се одазвао и саслушан је у вези са пријетњама упућених српском премијеру.

"Саслушали смо га и извјештај прослиједили тужилаштву. Он је током саслушања изнио своје виђење и сада је на суду да одлучи о даљем поступку", рекли су у ЛВ.

Извјештај са саслушања већ је прослијеђен тужилаштву покрајине Салцбург, које треба да одлучи да ли постоји кривично дјело.

На тужилаштву је да утврди да ли је Керкез починио кривично дјело објављивањем пријетњи српском премијеру преко Facebookа, односно да ли ће против њега бити подигнута оптужница.

Власник профила са којег су упућене пријетње премијеру Вучићу, извјесни Горан Керкез, синоћ је на свом профилу написао да га је аустријска полиција саслушала.

"Београд је интервенисао одмах после мог последњег вређања (Александра) Вучића и (Небојше) Стефановића у року од сат времена. Већ сам давао изјаву полицији. Објаснио сам да спорни пост нисам поставио на свој профил, већ на Почучин са намером да људима скренем пажњу да је жртва српске БИА која жели његово изручење Србији", написао је Керкез на свом фацебоок профилу.

Керкез каже да не зна да ли ће доћи до судења против њега, али да намјерава да "осрамоти" премијера Вучића и аустријско правосуђе, тврдећи да му се у тој земљи крше основна људска права.

Он је навео и да му полиција није дала копију изјаве коју је дао, иако је на то имао право.

Керкез се на свом профилу "хвали" да је оборио владу Алфреда Гузенбауера, против којег је наводно поднио кривичне пријаве у вези неких афера. Керкез се већ у прошлости у више наврата обраћао медијима са наводним информацијама о аферама на Балкану и у Аустрији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у сриједу да се настављају пријетње упућене премијеру и да је Министарство у сарадњи са колегама из Аустрије идентификовало оне који су из те земље упућивали пријетње.

Након пријетњи путем друштвене мреже Facebook премијеру, Горан Владе Керкез је на тој мрежи пријетње упутио и новинарима, наводећи да о томе на "тајном састанку" одлучује организација "Црна рука Србија".

Такозвана организација "Црна рука" претходно је на свом профилу написала да организује "јавни лов" на премијера Вучића, који је, како наводе, покушао да се преко БИА освети Радомиру Почучи, некадашњем водитељу ТВ Пинк, који је као добровољац на ратишту у Украјини ухапшен 17. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана