Преда: Формирати власт без одгађања, па онда кандидатски статусб

Срна
Преда: Формирати власт без одгађања, па онда кандидатски статусб

Рисел - Извјестилац Европског парламента за БиХ Кристијан Дан Преда изјавио је да је неопходно да власт на нивоу БиХ буде формирана без одгађања да би БиХ добила кандидатски статус.

“Власти морају да наставе посао на ЕУ реформама јер ће захтјев бити анализиран на основу примјене реформи. БиХ мора да покаже резултате и то је основна ствар која ће одлучити сљедеће кораке и брзину евроинтеграција земље”, рекао је Дан Преда.

Према његовом мишљењу, наставак пута ка чланству у ЕУ зависиће од будућих корака у БиХ, а не толико од поднесених одговора на Упитник.

Он сматра да предавање додатних одговора на Упитник Европској комисији није историјски тренутак за БиХ.

“Добро је што је процес завршен, али не могу да не примијетим велико кашњење од пет мјесеци. Уз то, ту су и информације да на нека од додатних питања није одговорено. Све у свему ово није историјски тренутак, ово је тек финализација првог корака. А биће их још много док БиХ не постане чланица ЕУ”, рекао је Дан Преда за “Дојче веле”.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик предао је данас у Бриселу одговоре на додатна питања из Упитника Европске комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана