Позитивне снаге Српске представиле државотворну идеју обнове Српске

РТРС
Позитивне снаге Српске представиле државотворну идеју обнове Српске

Бањалука - Позитивне снаге Српске на трећој конвенцији предствиле су државотворну идеју културне, просвјетне и духовне обнове Републике Српске.

Обнову духа и бића народа – најтежу од свих, Позитивне снаге Српске виде у јачању културе и образовања, као основним елементима цјелокупне духовне обнове.

Темељ такве политике виде у предузетништву које би, кажу, омогућило крајњи циљ – такозвани израелски модел, који подразумијева повратак људи.

Далибор Рачић из Позитивних снага Српске рекао је да ће послије конвенције настојати да ову идеју промовишу урбаним кампањама по градовима и селима да би већ од идуће године постала званична државотворна политика Републике Српске.

- Наш циљ је да то постане званична државна политика и да онда кроз осам година великим ангажманом и одрицањем дођемо у позицију да остваримо идеал - да живимо срећно у сређеној земљи, да вратимо душу и биће српском народу на овом простору и максимално искористимо ресурсе да будемо оно што смо били и што треба да будемо - објаснио је је Рачић.


Према његовим ријечима, Покрет не тврди да нема обнове, али да је најтежа обнова духа и бића једног народа.

Рачић је оцијенио да треба доћи до често помињаног идеала, у интерним круговима познатијег као “израелски модел”, који подразумијева да се дође у фазу да се људи враћају, јер са свим оним чиме располаже Република Српска за то има снаге и воље.

Идеје изнесене на конвенцији Позитивне снаге Српске намјеравају да представе у кампањама по градовима и селима Републике Српске.

Уз то, план је да покрену кампању и у земљама Западне Европе у којима борави велики број људи с ових простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана