Повучене оптужбе за Власеницу

Срна
Повучене оптужбе за Власеницу

Хаг - Тужилаштво Хашког трибунала саопштило је да из оптужнице повлачи оптужбе против некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића које се односе на, како је наведено, "заточенички објекат у општини Власеница".

Након што је Караџић у сриједу, 20. августа, затражио од Хашког трибунала повлачење свих оптужби против њега за које нису извођени докази, Тужилаштво је данас саопштило да из оптужнице повлачи оптужбе које се односе на заточенички објекат у општини Власеница, јер у вези са тим није изводило доказе.

"Тужилаштво није извело доказе у односу на заточенички објекат жЦ.25.4ж и стога обавјештава Претресно вијеће и стране /у поступку/ о повлачењу инцидента жЦ.25.4ж у општини Власеница из оптужнице", наведено је у допису Тужилаштва.

Караџић је у сриједу затражио од Хашког трибунала да у процесу против њега из оптужнице буду повучене тачке које нису поткријепљене доказима.

"Караџић је, у складу са правилима 73 и 73 бис, поднио захтјев да се повуку све тачке оптужнице за које је на почетку суђења Тужилаштву наређено да не изводи доказе", наведено је у захтјеву Караџића, саопштено је из Хашког трибунала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана