Политички кандидати сјеверозападног дијела Српске спремни за нову изборну трку

РТРС
Политички кандидати сјеверозападног дијела Српске спремни за нову изборну трку

За нову изборну трку увелико су спремни политички кандидати сјеверозапдног дијела Републике Српске. Из приједорске регије у клупе Народне скупштине, након октобарских избора сјешће седам представника.

У Представнички дом Парламентарне скупштине БИХ из изборне јединице 1 директно ће ући три кандидата, из неке од 22 локалне заједнице. У питању су већ добро позната имена и искусни кадрови, али и нове снаге. Без доктора, неће проћи ни овогодишњи октобарски избори.

 Душко Ивић, већ је познато име из клупа Народне скупштине Републике Српске и уједно ДНС-ов носилац листе изборне јединице 1. За парламент БиХ три кандидата приједорске регије. Међу њима као носилац листе, садашњи делегат у Дому народа, Драгутин Родић. Циљ ДНС-а су два мандата, а можда и трећи у Народној скупштини и један представник у Парламенту БиХ из приједорске регије.

“Прије свега смо водили рачуна да на листи буду људи који су доказани прије свега у свом професионалном животу и који читав свој радни и политички вијек живе са народом и на крају крајева ту су на услузи народу и покушавају да рјешавају многе проблеме”, истакао је генерални секретар ДНС-а и нослилац листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ-а изборне јединице 1 Драгутин Родић.

Попут коалиционог партнера и СНСД има исте циљеве за Народну скупштину Републике Српске. Садашњи члан њиховог клуба у локалном прламенту Дражен Врховац, уједно је и носилац СНСД - ове листе за изборну јединицу један. Саша Бурсаћ, кандидат је за БиХ парламент.

“Надамо се да ћемо својим мандатима допринијети бољем раду Републике, раду републичког парламента а самим тим и свим грађанима боље да кажем сутра у Републици Српској”, истакао је замјеник предсједника градског Одбора СНСД-а Приједор Драгослав Кабић.

СДС -ов шеф клуба из одборничких клупа приједорског локалног парламента, носилац је листе и кандидат за Народну скупштину. У име ове партије, два су кандидата из приједорске регије за парламент БиХ. Доктори, Слободан Станић и Маја Драгојевић Стојић.

“Ми смо направили један састав између старих искусних и нових младих људи којих има чак 70-80 одсто. Тако да овај пут сигурно излазимо са једном новом снагом”, нагласио је предсједник градског одбора СДС-а Приједор и носилац листе изборне јединице 1 за НС РС Милан Тубин.

Садашњи посланик у Народној скупштини носилац је листе ПДП-а за изборну јединицу један. Перица Бундало очекује да се резултат са прошлих избора, понови.

“Имамо млађих људи, а и старијих. Два су љекара, два професора наука, два доктора доктора наука, три инжињера свих структура”, навео је предсједник регионалног Одбора ПДП-а и носилац листе за НС РС изборне јединице 1 Перица Бундало.

Очекују политичари, али и грађани који ће седмог октобра, дати коначну ријеч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана