Полицији главна улога

Д. М.
Полицији главна улога

Бањалука - Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске имаће главну улогу у свечаном дефилеу који ће бити одржан на Тргу Крајине у Бањалуци поводом обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске, а у свечаности уопште неће учествовати припадници Оружаних снага БиХ.

Према ријечима директора Републичког протокола и члана Организационог одбора за обиљежавање Дана Републике Бојана Којића, свечано обиљежавање Дана Републике Српске и ове године ће почети у Палати Републике, гдје ће предсједница Српске Жељка Цвијановић у десет часова додијелити одликовања заслужним појединцима и колективима.

- Послије додјеле одликовања услиједиће свечани дефиле на Тргу Крајине у Бањалуци, потом свечана академија у дворани “Борик” и на крају пријем у Административном центру Владе Републике Српске - рекао је Којић за “Глас Српске”.

Он је истакао да ће централни дио цјелодневне свечаности бити дефиле на Тргу Крајине, који почиње у подне, а централно мјесто у дефилеу имаће припадници МУП-а РС.

- Након њих ће наступати представници борачких и других удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, затим чланови спортских колектива и других организација који су изразили жељу да учешћем у свечаном дефилеу увеличају Дан Републике - каже Којић додајући да није предвиђено учешће припадника Оружаних снага БиХ у свечаности поводом Дана Републике.

Он објашњава да ће послије дефилеа услиједити свечана академија у дворани “Борик”, гдје ће говорити предсједница Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

- Послије свечане академије биће уприличен традиционални свечани пријем у згради Владе Републике Српске - објашњава Којић.

Из МУП-а РС у петак је саопштено да се поводом прославе Дана Републике Српске предузимају појачане мјере безбједности и позивају сви грађани Српске да дођу у Бањалуку на мирну и достојанствену прославу Дана Републике.

- Грађанима који буду жељели да прате свечани дефиле савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете. Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ - наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана