Policija čuva Jukićevu

G. M.
Policija čuva Jukićevu

Sarajevo - Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić dobila je po nalogu Tužilaštva BiH stalnu policijsku zaštitu u koju su uključeni i pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, saznajemo u VSTS-u.

Policijska zaštita određena joj je nakon što je ona Tužilaštvu podnijela prijavu zbog prijetnji, uvreda i kleveta koje su joj uputili članovi "Fejsbuk" grupe pod nazivom "Hapsi! Mektiću, samo hapsi!".

- Mislim da je neko organizovao ovu grupu s ciljem da sruši VSTS i da ocrni mene, predsjednika VSTS-a Milana Tegeltiju i druge članove. S obzirom na to da sam protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića podnijela tužbu za klevetu, mislim da je ta grupa organizovana da bi izvršila pritisak na sud i na mene s ciljem da povučem tužbu - navela je Jukićeva u prijavi i zatražila da Tužilaštvo sasluša osobe koje su na "Fejsbuku" iznosile prijetnje.

"Glas Srpske" objavio je u četvrtak da je Jukićeva za prijetnje optužila članove "Fejsbuk" grupe, a u petak su na taj tekst reagovali iz Pokreta "Treći blok" navodeći da je Jukićeva rekla da joj prijete iz tog pokreta i da zbog toga traže njeno izvinjenje. U tekstu je navedeno da je član "Fejsbuk" grupe Helena Polić-Gojković objavila u toj grupi link teksta objavljenog na portalu Pokreta "Treći blok" u kome se pominju Jukićeva i Tegeltija. U "Trećem bloku" kažu da tvrdnja Jukićeve da je Polić-Gojković njihov član nije tačna, te da je iznijela lični, a ne stav pokreta za šta nije ni ovlašćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana