Poginuo prvi čovjek kompanije Total, jednog od svjetskih naftnih giganata

Glas Srpske
Poginuo prvi čovjek kompanije Total, jednog od svjetskih naftnih giganata

Moskva - Vozač mašine za uklanjanje snijega sa kojom se sudario avion "falkon-50" na moskovskom aerodromu Vnukovo bio je pijan u trenutku nesreće, rekao je portparol ruske Istražne komisije Vladimir Markin agenciji TASS.

"Utvrđeno je da je vozač mašine bio pijan. U međuvremenu, vjerovatno će biti donijeta odluka o suspenziji nekoliko zaposlenika aerodroma dok traje istraga", rekao je Markin.

Detektivi kao glavne uzroke nesreće navode grešku kontrolora leta i aktivnosti vozača mašine, dok su tehnički dokumenti aviona zaplijenjeni izuzeti uzorci goriva, rekao je Marin agenciji TASS.

U nesreći privatnog aviona "falkon-50 koja se dogodila protekle noći na moskovskom aerodromu Vnukovo poginule su četiri osobe, među njima predsjednik francuskog energetskog koncerna naftne kompanije "Total SA" Kristof de Maržeri /63/.

Portparol aerodroma rekao je da su svi zaposlenici dali izjavu, te da će snimci kamera na aerodromu pomoći da se situacija razjasni.

U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je telegram saučešća povodom smrti De Meržerija, saopšteno je iz Kremlja.

"Vladimir Putin dugo poznaje De Maržerija i sa njim je blisko sarađivao", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao da je Putin visoko cijenio poslovne sposobnosti De Maržerija, njegovu posvećenost razvoju, ne samo bilateralnih rusko-francuskih odnosa već i saradnje generalno, prenio je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana